Trelags-sjokoladekake. Trøffelkake uten egg.

Denne kakene var enkel å få til,
den smakte helt nydelig,
og kunne fint deles i tre lag.

Uten egg!

Perfekt om du har noen med allergi for egg
Eggeallergi er ofte et problem når man skal bake,
men denne kaken vil jeg anbefale!

Her kan du selvsagt variere fyll,
men en trøffelkake er rett og slett bare dynket,
og fylt med sjokoladeganache.

Altså en kjapp og enkel kake å lage.

Samtidig som den er rik og mektig i sjokoladesmaken.

Men her kan du bruke smørkremer/bringebærkremer osv.

Sjokoladekake uten egg.
Eggefri trøffelkake.

150 g smeltet og avkjølt smør
275 g sukker
185 g kondensert melk
375 g rømme/creme fraiche/kulturmelk (Jeg blandet rømme og kulturmelk)
375 g hvetemel
1 + 1/4 ts (9g) natron
1 + 1/4 ts (9g) Bakepulver
4 ss bakekakao

Dynk: 200 g sukker + 2 dl vann  (ble mye, kan halveres)

Fyll :

500 g kokesjokolade mørk  
2,5 dl fløte

(For en mildere variant kan litt av sjokoladen byttes ut med lys sjokolade)

Start med å smelte smøret og sett det til side.
Bland sammen det tørre og ha i kondensert melk og rømme/kulturmelk.
Rør til slutt i smøret.
Ha  i en springform 24* med bakepapir i bunn.
Stek på 180* i ca 50 minutter.
Sjekk at en kakenål/tynn strikkepinne kommer ut tørr

Avkjøl 2 minutter. Løsne formen (skjær rundt kanten først der den henger fast)
Legg et bakepapir på toppen og en rist på toppen,
snu den forsiktig rundt og la den ligge med formen på seg og avkjøle opp ned.
(Har du dårlig tid tar du av formen)

Avkjølt kake deles i tre lag,
bruk bunnen som topp for penest form.

Kok opp sukker og vann,
børst kaken med en god pensel,
ta ekstra mye rundt kanten der kaken er tørrest.

Kok opp fløten bare akkurat og hell den over hakket sjokolade.
La stå litt og rør så til en glatt krem

Bre et lag ganache på første del,
legg på andre del og gjør det samme her med sukkerlake og ganache.
Siste del dynket jeg først, før jeg snudde den og brukte bunnen som topp for å få en pen glatt overflate. Smør forsiktig resten av ganachen utover så den akkurat renner litt jevnt ned rundt kanten.

Du kan forsiktig varme opp ganachen i micro hvis den blir tykk.

Kaken kan med fordel stå kaldt og sette seg litt før servering.
Passer godt sammen med en sterk kopp kaffe.
Eller et glass iskald melk!

Please follow and like us:

5 hendelser på “Trelags-sjokoladekake. Trøffelkake uten egg.”

  1. Å fy søren den så jo bare sjuuuuukt god ut 🙂 Følger med hos deg selv om jeg ikke kommenterer så ofte.. Du har både gøyale , fine og inspirerende innlegg… Klem til deg i førjulstida <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.