Så enkelt,
og så utrolig smaksrikt og godt!
Jeg brukte blomkålen som tilbehør til stekt kyllingfilèt og poteter.
Men denne kan fungere som en rett i seg selv og.
Suverent god smak!
Ovnsbakt blomkål og peanøttsaus
1 liten blomkål
Litt olje, raps eller annen nøytral olje
Peanøttsaus
Litt olje til steking.
1 stor ss rød currypaste
2 ss peanøttsmør
ca 2 dl kokosmelk
1 ss palmesukker (1/2 ss vanlig sukker)
1-2 ss sitronsaft
Salt og pepper
Pensle såvidt blomkålen med litt olje,
sett den i en ildfast form og stek i ovn på 200* i ca 20 minutter.
Varm oljen i en liten panne og ha i currypaste.
La dette frese litt, tilsett så peanøttsmør og kokosmelk.
Ha i palmesukker og sitronsaft og la alt koke sammen noen minutter
Smak til med salt og pepper.
Event, mer sitron/sukker
Ta ut blomkålen og hell sausen over.
Den blir smaksrik med en «hot» ettersmak.
Høres veldig uvant ut, og veldig godt 🙂 Ha en strålende fredag min venn. Jobber du nå? <3 klemmer
Ja Gubben ble overrasket over hvor godt det var. Jo jeg har jobbet hele juni jeg 🙂 klemmer
Snakket akkurat om at blomkålen kunne brukes mye mer,, 😀 Artig å prøvd det der gitt 😀 Ha en flott sommer der i vest 🙂 Klem
Ja blomkålen er anvendelig, og på sitt beste nå. Takk for det, og god sommer 😊klem
høres deilig ut ,skal prøve peanøttsausen iallefall ,blomkål skal jegdesverre holde meg unna ,men har kylling i hus
Den er kjempegod til kylling, så god plan det der 👍