Vårlig Tian med urtekrem.

Dette er en nydelig vegetarrett som kan serveres som den er med brød og urtekrem til.
Eller du kan bruke den som tilbehør til grillmaten.

Denne oppskriften stammer fra et urtekurs jeg gikk på for veldig mange år siden.
Men har altså fulgt med meg hele veien,
for så god er den faktisk!

Tian er fransk og betyr «Grønnsakspanne»
Den blir vanligvis laget i terracotta-former,
og stammer fra Provence.
Her får du min variant.

Vårlig Tian

Til 4 personer som tilbehør/2-3 personer som hovedrett

2 paprika
2 løk
1 liten aubergine
1 liten squash
3 tomater
1 fedd hvitløk
olivenolje
fersk timian
parmesanost
salt og pepper

 
Start med å grille paprika. (Hvis du ikke har ferdig grillet på glass)
Legg paprika med snittflate ned, renset for kjerner,
på bakepapir, sett i ovnen øverst med grillelement på, ca 225-250*
Gjør klar en glassbolle med plastfolie på.
 
Når paprikaene er svidd på toppen tar du de ut og lemper de over i skålen,
ha på folien helt tett, og la de stå til de har kjølt seg ned
 
De rynker seg og ser så skrøpelig ut, men skinnet bedrar,
og det er nettopp dette skinnet vi skal fjerne….
Finn en liten kniv og dra skinnet av.

De kan og brennes med en brenner for kjappere variant.
Eller den aller kjappeste, som jeg brukte i går,
kjøp ferdig grillet paprika på glass 🙂

Ha ovnen på 200* vanlig varme (slå av grillen)
Skjær aubergine i ca 1/2 cm tynne skiver, gni med olje og dryss på salt,
la dem steke i ovnen 5-10 min
 
Skjær løken i tynne skiver og stek den blank i stekepannen med litt olje
Skjør paprika i tynne strimler.
Squashen og tomaten skjæres i skiver.

Legg løk og grillet paprika i en smurt form, klipp over timian og press/riv over hvitløken
  
Legg så i taksteinsform over auberginer, tomater og squash.
Dryss over salt og pepper, ca 1 ts hver, og ringle over litt olivenolje

Stek i ovnen på160* i 50 minutter,
ta den ut, dryss over en god mengde revet parmesan,
og stek videre 10 minutter.

Nytes med brød og en urtekrem,
Eller som tilbehør til grillmaten.

Urtekrem.

1 avocado
ca 2-3 ss rapsolje
en god neve fersk basilikum
noen blader persille
en liten dusk dill (kan sløyfes)
1/4 kinesisk hvitløk, finrevet(1 lite fedd) 
1/2 ts honning
en god klype salt
Litt pepper
2-3 ss sitronsaft 

Ha alt i en stavmikser og mos sammen.
Her må du bruke smaksløkene og smake til.
Juster med salt, honning, sitron, pepper
Husk at hvitløken ikke smaker så mye med en gang,
den utvikler seg etter hvert.

Kremen kan oppbevares i kjøleskapet,
og passer fint å ha på en spruteflaske.

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.