Pepperkakepannacotta med appelsin og mangosaus

I dag skal jeg ha jule-klubb,
og da tenkte jeg servere en skikkelig jule-dessert!

img_0032Det ser fancy ut, men er egentlig ganske enkelt.

Pepperkakepannacotta.

5 dl fløte
1 dl sukker
1/2 vaniljestang
1 ts pepperkakekrydder
4 gelatinplater
1 dl surmelk (biola naturell/kulturmelk/kefir)

Legg gelatin i bløt. Varm opp fløte og sukker sammen med vaniljestang
Rør inn pepperkakekrydder nå det ryker av fløten. (Rør og pass på hele tiden) Klem vannet av gelatinen og rør den inn. Sil blandingen og la den avkjøle ca 10-20 minutter. Bland inn surmelken og hell i porsjonsformer.

Her kan du legge glass med stett på skrå i en tom melkekartong.
Sett kartongen på en skjærefjøl. Når pannacottaen har blitt kald bærer du hele brettet forsiktig inn i kjøleskapet. Her gjelder det å være stø på labben. Avkjøl helt i kjøleskap. Sett dem så opp og dekk hvert glass med litt plastfolie frem til de skal brukes. Kan gjerne lages dagen før.

Pepperkakekrydder.

2 ss kanel, malt
2 ss malt ingefær
1 ss nellik, malt
1 ss kardemomme, malt
1/4 ss malt stjerneanis

Bland sammen og oppbevar på krukke, tørt og mørkt.

Saus:

2,5 dl mangopurè (kjøpt i asiatisk butikk/mos moden mango og sil)
ca 2 dl appelsinsaft (fra ca 1 appelsin)
2 ss sukker
2 ss sitronjus
2 ss maizenna
4 ss vann

Varm opp mango, appelsin, sitron og sukker.
Rør ut maizenna i vannet. Rør inn når det såvidt koker.
La det koke 1 minutt. Smak til.

Avkjøl sausen og hell forsiktig over pannacotta før servering.
Pynt med en klementin-filèt.

img_0054Server gjerne med krumkake for den ultimate juleopplevelsen.

#juledessert #dessert #jul #oppskrift #pannacotta #pepperkake #mango #appelsin #pepperkakekrydder

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.