Sjokoladepaier med salt karamell og ganache.

Er det søndag så er det søndag.

Sjokoladepai med salt karamell og ganache.

Bunn:
100 g hvetemel
40 g malte mandler
2 ss bakekakao
40 g melis
65 g smør
1 ts vaniljeekstrakt
1 eggeplomme

Kjør alt sammen, gjerne i fooodprocessor til du har en deig som samles til en klump. (Juster med vann om den ikke samler seg)
La avkjøles i kjøleskap ca 1 time.
Kjevle ut og legg i smurte porsjonsformer.
Legg bakepapir/folie i bunnene og fyll på med tørre erter.
(For at bunnen ikke skal blåse seg opp)
Stek ca 15 minutter på 180* Fjern erter og papir og stek ca 10 minutter til.
Avkjøl.

Karamell

175 g sukker
0,6 dl vann
1,25 dl fløte
25 g smør
en god klype flaksalt

Smelt sukker og vann over middels/sterk varme til det blir brunt.
Ikke rør! Pass på så det ikke bli svidd.
Ha i fløte og rør, her bobler det veldig så vær forsiktig så du ikke brenner deg. la koke noen minutter til og ha så i smør og salt.
Hell over de avkjølte tertene og la avkjøle før du setter dem inn i kjøleskap noen timer.

Ganache:

75 g sjokolade, dronningsjokolade e.l.
0,6 dl fløte

Hakk sjokoladen.
Varm opp fløten til kokepunkt (Gjerne i micro)
Legg sjokoladen i og la stå ca 5-10 minutter.
Rør ut til en glatt sjokoladekrem og hell over de kalde tertene.
Inn i kjøleskap til sjokoladen stivner.

#pai #sjokolade #oppskrift #karamell #sjokoladeganache #godtno #porsjon

2 hendelser på “Sjokoladepaier med salt karamell og ganache.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.