Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Lenker til mat fra klubben | MinMatgaleVerden

Lenker til mat fra klubben

Jeg serverte litt av hvert på klubb i går.

Her er lenker til noen av oppskriftene.
Ostedippen kommer i eget innlegg,
den har jeg ikke laget før,
og den var altså helt sjukt god!

Sitronterten er virkelig en smaksbombe.
Og perfekt etter et spicy måltid

Oppskrift på Sitronterte

Kanskje særlig etter den ovnsbakte blomkålen,
hvor den spicy peanøttsausen tar blomkålen til nye høyder.
Denne er og veldig enkel å lage.

Ovnsbakt Blomkål med spicy peanøttsaus

Jeg laget sausen på forhånd – og bakte blomkålen mens vi spiste forrett.
Helte den varme sausen over og serverte.

Bulgursalaten laget seg mest selv.

Jeg laget en buljong dagen før,
kyllingbuljong som jeg rørte ut i vann. (varmet og avkjølte.)
Sammen med Gurkemeie, Spisscummin, Garam masala og noen biter hvitløk.
Så helte jeg dette over bulgur, så det var buljong ca 1-2 cm over bulgur,
dekket til og lot det stå over natten på kjøkkenbenken.
Dagen etter har kornene sugd til seg væsken og er klar til bruk,
full av smakene som ble tilsatt.
Du kan så klart bare bruke vann og, og tilsette smak dagen etter.

Bulgur er hvetekorn som er kokt og så tørket.
Så de behøver ikke kokes en gang til, bare ligge i bløt.
Dette lært jeg av kjøkkensjefen min hin dagen.
En superenkel måte å bruke bulgur på!

I denne salaten som da hadde østlige smaker i seg,
tilsatte jeg agurk, paprika, rosiner (som og fikk ligge litt i bløt)
mango i biter og til slutt toppet jeg med ovnsbakte tomater.

Tomatene bakte jeg i ovnen sammen med noen fedd hvitløk, salt og en klunk olivenolje.
Oljen og saften fra tomatene og hvitløken helte jeg over salaten.
Den smaker virkelig av gull!

Artisjokkene moste jeg litt sammen med olje fra soltørkede tomater,
hvitløk, sitronsaft, basilikum, soltørkede tomater og kapers.
Smakt til med salt og pepper.

Artisjokkene kom fra et glass,
men nå har min venninne fra Italia overbevist meg om å gå på «jakt» etter fersk artisjokk,
for den skal smake uendelig mye bedre.

Grissini var helt fantastisk å ha til ostedippen.

Oppskrift på sprø grissini

Det samme var bagetter laget på surdeig.

Vil du lage deg en surdeigsstarter,
så er dette en enkel måte å gjøre det på.


Lag din egen surdeigstarter.

Hvitløksdipp ble laget av hjemmelaget aioli, rømme, hvitløk og gresk yoghurt.

Hjemmelaget aioli – oppskrift

Jeg hadde og syltet rødløk til bulgursalaten.

Syltet rødløk.

2 rødløk
2 dl vann
1 dl sukker
1 dl eddik, vanlig 7%
7-8 pepperkorn – hele

Skjær rødløk i tynne skiver.
Kok opp vann.
Rør sammen vann, sukker og eddik til sukkeret har løst seg opp.
Legg i rødløken og eppperkorn, la stå til avkjølt og oppbevar i kjøleskap.
Holder seg lenge.
Kan spises etter en time eller to.

Da var vi der, tror jeg.
Utenom forretten da, som var rekecoktail.
En retro forrett jeg virkelig fikk lyst å bruke igjen,
etter vi var på middag og fikk den servert for noen uker siden.
Ha en strålende lørdag.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.